Despre festival

Bucharest Best Comedy Film Festival 2020 devine primul festival de film desfășurat pe o televiziune - ComedyEst

Festivalul are loc în perioada 1-10 decembrie pe canalul ComedyEst și poate fi vizionat și pe platforma Digi Online, în aplicația din Google Play Store, App Store, Huawei AppGallery și www.DigiOnline.ro

A doua ediție a Bucharest Best Comedy Film Festival se va desfășura în decembrie, în condiții excepționale, marcând o premieră în lumea festivalurilor de film. În contextul pandemiei și al restricționării accesului publicului în săli de cinema, Bucharest Best Comedy Film Festival a devenit primul festival de film care va putea fi urmărit pe o televiziune - ComedyEst.

Festivalul Bucharest Best Comedy Film propune o selecție remarcabilă de filme internaționale de comedie – un tur al lumii din 10 perspective cinematografice diferite.

Criticul de film Irina Margareta Nistor, președintele juriului, va fi gazda unor emisiuni tv ce preced filmele, împreună cu reprezentatii diplomatici din țările de origine ale filmelor.

10 filme se află în competiție pentru trofeul Bucharest Best Comedy Film Festival, iar câștigătorul va fi desemnat de un juriu format din personaltăți de marcă: Irina Margareta Nistor, Maia Morgenstern, Manuela Hărăbor, Adrian Păduraru, George Mihăiță, Valeriu Andriuță și Laurean Gherman.

În cadrul festivalului se desfășoară și un concurs "Videoclipuri haioase/ Funny Videos" dedicat elevilor pasionați de producția video.

 “Când ne așteptam mai putin, într-un an care ne-a înfricoșat și ne-a schimbat pentru totdeauna, pe ultima sută, tot filmele ne aduc un zâmbet dintr-o lungă călătorie în universuri atât de diferite și care ne sunt totuși mai apropape ca niciodată, venite cu o speranță de cea mai buna calitate și atât de necesară! Best comedy, un cine-vaccin cu efect instantaneu!..” Irina Margareta Nistor, președinta juriului Bucharest Best Comedy Film

 “Eu cred foarte tare în continuitate. De aceea m-am  gândit că Bucharest Best Comedy Film trebuie să existe și în acest an. Eu nu aș spune că Bucharest Best Comedy Film este primul festival de film transmis pe o televiziune dar mi-aș dori ca el sa nu fie și ultimul. Mulțumesc mult ComedyEst pentru susținere!” Enea Dabija, director fondator festival Bucharest Best Comedy Film.

Bucharest Best Comedy Film Festival este organizat de către Asociația Culturală "Grigore Vasiliu Birlic"

ComedyEst este un canal de televiziune cu acoperire națională care poate fi urmarit și pe platforma Digi online.

 

Parteneri: Ministerul Culturii, Teatrul de Comedie , Institutul Italian de Cultura București, Centrul Ceh București, Ambasada Irlandei, Ambasada Olandei, Ambasada Suediei.

Sponsori: Concertissimo Entertainment, Musicomix, Aqua Carpatica, Cosmopolis, dnata, Domeniile Sâburești, Husqvarna, INTERACTIVE, Skoda, Cosmopolis, Global Vision, Electrica Furnizare, Domeniile Greaca, Serban & Musneci Associates, Concelex, Bants Advisory, Serban & Musneci Asociatii.

Parteneri media principali: AGERPRES, Magic FM, AARC.