SOLSIDAN (Suedia, 2017)

SOLSIDAN (Suedia, 2017)

Trailer

Distribuție: Felix Herngren, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch, Johan Rheborg, Henrik Dorsin, Malin Cederbladh, Sven Wollter
Regie: regizată de Felix și Måns Herngren
Producție: Emma Nyberg
Scenariu: Jesper Harrie

Solsidan (2017) este o comedie suedeză regizată de Felix și Måns Herngren, bazată pe serialul cu același nume. Filmul urmărește poveștile de viață ale protagoniștilor din seria TV: Alexander (Felix Herngren) și Anna Löfström (Mia Skäringer), divorțați recent, prietnii lor - Ove (Henrik Dorsin) și Annette Sundberg (Malin Cederbladh), care sunt în căutarea unui donator de spermă după ce află că Obe nu poate avea copii, și familia Schiller - Fredrik "Fredde" (Johan Rheborg), Mikaela "Mickan" (Josephine Bornebusch), fiul lor Victor și fiica Ebba, cafe călătoresc la Torekov, Skåne, pentru a-l vizita pe tatăl lui Fredde, Mauritz (Sven Wollter).
În anul 2017 filmul a fost nr.1 la box office în Suedia, cu peste un milion de intrări, și , de asemenea,  s-a bucurat de un răspuns pozitiv din partea criticilor fiind numit (de către celebra publicație Aftonbladet) cea mai bună comedie suedeză a anului 2017. Filmul a obținut premiul pentru cel mai bun machiaj la cea de-a 53-a ediție a Premiilor Guldbagge și premiul publicului la Festivalul de film de la Hamburg.
Comedia suedeză abordează este mai nuanțată decât seria TV cu același nume și urmărește cele trei cupluri abordând teme precum divorț, dragoste, dorința de a deveni părinți, abordări parentale și reguli de îmbăiere neobișnuite în Torekov, un oraș idilic de pe riviera suedeză.