Unmarried Couples (Suedia, 1997)

Unmarried Couples/Cupluri necăsătorite (Suedia, 1997)

Trailer

Regie și scenariu: Peter Dalle
Distribuție: Lena Endre, Peter Dalle, Suzanne Reuter, Johan Ulvesson
Producător: Christer Abrahamsen, Karl Fredrik Ulfung
Writer: Peter Dalle
Production Co: Svenska Filminstitutet

"Unmarried Couples” este o comedie spumoasă, inteligentă, bazată pe dialogul savuros și satiric pe alocuri, despre relațiile celor aflați la vârsta de 40 de ani.
Actorii din distribuția filmului Peter Dalle (regizor, scenarist și actor în acest film), Lena Endre, Suzanne Reuter și Johan Ulvesson, au mai colaborat la populara serie TV “Lorry”, care combina umorul vizual cu monoloage savuroase și satiră percutantă.

Nimic nu e neobișnuit- este chiar ce pare a fi. Bărbații sunt raționali și femeile – emoționale. Ele vor să se căsătorească și să aibă copii, ei vor să fie copii- nu-i așa?
”Unmarried Couples” începe acolo unde alte filme sunt deja pe la jumătate: uitându-se pe gaura cheii la două cupluri urbane aparent bine sudate și fericite, aflate la criza vârstei de mijloc. Personajele realizează că este momentul să se decidă: fie divorțează și încep o nouă viață, fie rămân cu persoana cu care au împărtășit atâtea.

Marie (Lena Endre) and David (Peter Dalle) formează un cuplu zgomotos, temperamental, fără copii, care se alternează certurile cu împăcările.Prietenii lor cei mai buni, Sara (Suzanne Reuter) și Samuel (Johan Ulvesson) sunt un cuplu liniștit, fără copii, care au o viață plicticoasă dar lipsită de conflicte. Cei patru decid să celebreze idilic sărbătoarea Crăciunului în munții suedezi.