Algo Azul/ Something blue/ Ceva albastru (Panama, 2021)

Algo Azul/ Something blue/ Ceva albastru (Panama, 2021)

Comedie romantică, premieră absolută în Europa
Regie: Mariel Garcia Spooner
Scenariu: Enmanuel Chávez, Ana Lucía Gurisatti, Mariel Garcia Spooner după o idee originală de Mariel Garcia Spooner
Distribuție: Elizabeth Grimaldo, Carlos Torres, Andrea Pérez Meana, Ana Alejandra Carrizo, Robin Duran, Pablo Brunstein

Filmul Algo Azul, care a avut premiera în cinematografele din Panama la sfârșitul lunii octombrie 2021, ne transmite curajul de a înfrunta propriile greșeli, ne face să reflectăm la propriile acțiuni și decizii, la valoarea căsătoriei și a dragostei adevărate deschizând un drum către magia cotidiană, o călătorie spre cele mai profunde sentimente ale noastre.

Căsătoria din interes, din datorie, din cauza ceasului biologic, din cauza presiunii societății sau dintr-o dorință bazată pe o dragoste profundă - regizorul explorează într-o notă comică superficialitatea căsătoriei dacă nu este făcută din dragoste adevărată.

Mai jos, o scurta prezentare a filmului.

Rochia de mireasă a Anei ajunge să fie distrusă cu o săptămână înaintea nunții. Ea găsește rochia visurilor ei într-una din camerele din hotelul la care lucrează. Tentată, ea decide să o probeze dar este surprinsă de Lucia, posesoarea rochiei. Ana fuge din hotel îmbrăcată în rochia de mireasă și decide că trebuie să se căsătorească în acea zi, începând o cursă nebună și hazoasă în care dorește să-l convingă și pe logodnicul ei și să organizeze totul înainte de a fi prinsă, devenind în același timp un fenomen media. În această călătorie Ana îl întâlnește întâmplător pe fostul prieten - Rodrigo, prijej de reflectare privind dragostea adevărată.

Regizoarea Mariel Garcia Spooner: “Într-o zi la filmări, nu mi-am putut scoate din minte imaginea unei mirese care fuge pe o motocicletă. Câteva zile mai târziu, cu această imagine încă în minte am vrut să înțeleg de ce tinerele vizează să se căsătorească, dar acest personaj fuge. Așa am creat-o pe Ana, o tânără care ar face orice să aibă rochia ideală de mireasă și care nu fuge de romantism, de dragoste, ci din cauza faptului că a „împrumutat” o rochie de mireasă care nu îi aparține. Apoi am descoperit că Ana crede în dragoste, visează la o nuntă perfectă și ar face orice pentru asta, deși lucrurile nu se întâmplă așa cum și-ar dori. Ana este precum prietenele mele, fascinate de nunți (aproape toate sunt căsătorite sau logodite în afară de mine), ceea pe nu e cazul meu pentru că nu aș vrea să fiu ca Ana și să „forțez nunta”. În Panama și Costa Rica este chiar o grabă de a te logodi, căsători și a avea o familie. Cunosc cupluri care s-au căsătorit în grabă la 22 de ani, fără să mai menționez cât au cheltuit pe petrecerea nunții sau pe rochia de mireasă. De aici interesul meu în rochia de mireasă și în tradițiile și miturile care acompaniază tinerele atunci când planifică ziua nunții.”