Koli Taal / The Chicken Curry/ Puiul cu curry (India, 2021)

Koli Taal / The Chicken Curry/ Puiul cu curry (India, 2021)

Comedie absurdă - premieră absolută în România
Regie& scenariu: Abhilash Shetty
Distribuție: Prabhakar Kunder, Radha Ramachandra, Ganesh Mogaveera, Abhilash Shetty, Sharath Devadiga, Guruprasad Nairy

Filmul Koli Taal s-a bucurat de numeroase nominalizări la diverse festivaluri: New York Indian Film Festival 2021, Indian Film Festival, Stuttgart 2021, Indian Film Festival Of Melbourne 2021, Indian Film Festival of Ireland 2021, Indian Film Festival of Cincinnati 2021, India Film Festival of Alberta 2021, Aporia International Village Film Festival 2021.

Regizorul-scenarist Abhilash Shetty (care interpretează și rolul nepotului din film) a surprins cu minuțiozitate o poveste obișnuită din viața unui cuplu în vârstă; imaginile și obiectele sunt atât de vii încât aproape că le poți mirosi și atinge.

Casa este un alt “personaj” din film. Încă de la primul cadru, filmul te atrage în lumea acestui cuplu în vârstă. Obiceiurile lor, legătura pe care o împărtășesc unul cu celălalt și dragostea lor altruistă pentru nepotul lor mare sunt ca o carte deschisă pe care oricine o poate citi.

Shetty permite spectatorilor să se cufunde în lumea acestor oameni simpli, pe măsură ce nepotul și bunicii își reaprind relația. Intriga nu este complicată, dar felul în care Shetty îți atrage atenția chiar și în timpul celor mai banale activități precum tăierea frunzelor de banane este remarcabil, cu atât mai mult cu cât este filmul de debut al lui Shetty. Utilizarea sunetului ambiental, cum ar fi ciripitul păsărilor și foșnetul frunzelor, în loc de o partitură tradițională de fundal, face o experiența și mai captivantă.

Actorii Prabhakar Kunder și Radha Ramachandra susțin performanțe excelente, care dau valoare filmului și conving spectatorul. Cinematografia de înaltă ținută a lui Swaroop Yashwanth este un factor important care valorizează filmul; el folosește în mare parte lumina naturală, ceața, copacii și lumina soarelui ca instrumente, în timp ce camera lui fluidă se mișcă fără probleme din curtea din spate în bucătăria slab luminată a cuplului.