Sune - Mission: Midsummer / Sune - Misiunea „Midsummer” (Suedia, 2021)

Sune - Mission: Midsummer / Sune - Misiunea „Midsummer” (Suedia, 2021)

Comedie de familie - premieră absolută în România
Regie: Erland Beskow
Scenariu: Thobias Hoffmén, Sören Olsson, Christoffer Sandler
Distribuție: Elis Gerdt (Sune), Lily Wahlsteen, Baxter Renman,

Sune - Mission: Midsummer este o aventură amuzantă pentru întreaga familie. Personajele pline de vitalitate și ingeniozitate crează o poveste duioasă, plină de emoție, umor și acțiune.

Filmul a avut premiera în cinematografele din Suedia la data de 11 iunie 2021 și se bazează pe seria de cărți Sune de Anders Jacobsson și Sören Olsson, în rolul personajului principal (Sune), fiind actorul Eli Gert. Filmul are toate datele să devină un succes, similar precedentelor “Sune vs Sune“ and “Sune – Best Man“.

Mai jos, o scurta prezentare a filmului.

Mama lui Sune, Karin, a moștenit o căsuță în satul Myshult, celebru pentru sărbătorirea solstițiului de vară (midsummer). Familia Andersson vrea să își petreacă vacanța acolo, împreună cu familia lui Sophie. Sune și Sophie doresc să sărbătorească împreună midsummer, cunoscuta sărbătoare scandinavă. Dar chiar înainte de plecare, Sophie se desparte de Sune care decide să facă orice pentru a o recuceri.

El plănuiește o sărbătoare romantică, la fel ca cea de acum douăzezi de ani a părinților lui. Dar întrebarea care se naște este dacă Sune se gândește ca totul să fie conform propriei viziuni și nu cum ar dori și ceilalți.

Din păcate, Sune îl ascultă pe fratele mai mic, Hakan, pasionat de de comediile romantice ale anilor ’80. Sfaturile lui Hakan crează mai multe probleme. Între timp, Anna, sora cea mare, este îngrijorată că părinții, Karin și Rudolf, ar putea să divorțeze. Comportamentul ei pentru a-i opri generează efectul advers, Karin și Rudolf începând să se îndoiască de relația lor. Pe deasupra, se pare că sărbătorirea midsummer a devenit interzisă în Myshult...

Dar nimic nu-i poate opri pe Anderssoni! Rezultatul este un minunat haos de de midsummer, în care nimic nu iese așa cum era de așteptat... Dar poate că totul este mai bine așa!