Swan Song/ Cântec de lebădă (SUA, 2021)

Swan Song/ Cântec de lebădă (SUA, 2021)

Tragi–comedie, premieră absolută în România
Regie& scenariu: Todd Stephens
Distribuție: Udo Kier, Jennifer Coolidge, Linda Evans

Filmul Swan Song (SUA, 2021) a obținut mai multe premii internaționale: premiul publicului pentru cel mai bun film și premiul juriului pentru cel mai bun actor (Udo Kier) la Monte-Carlo Comedy Film Festival 2021, premiul criticilor de film norvegieni acordat lui Todd Stephens la Norwegian International Film Festival 2021, cel mai bun film la festivalul Lovers Film Festival 2021, premiul publicului la New York's LGBT Film Festival 2021.

Mai jos, o scurta prezentare a filmului.

În Swan Song, un stilist în vârstă Pat (Udo Kier) decide să-și ia o ultimă slujbă, punând în mișcare o călătorie neașteptată în trecutul său și regretele pe care a încercat să le uite.

Udo Kier oferă o performanță care oscilează între tandrețe și exuberanță, creând un personaj care simbolizează o generație de persone gay devastate de SIDA și intoleranță.

Inspirându-se de la un mentor care a murit cu aproximativ un deceniu în urmă, regizorul - scenarist Todd Stephens permite ca excentricitatea să copleșească narațiunea. Cu toate acestea fundamentele emoționale ale poveștii apropie filmul de spectator. Stephens (care a regizat Edge Of Seventeen, Another Gay Movie) a  creat scenariul bazându-se pe un personaj real – stilistul Pat Pitsenbarger, cu care a fost prieten în anii ’80.

Pasional și profund reflexiv, Swan Song valorizează sensibilitățile personajului înconjurat de o aură de nostalgie după vremueile când Pat era regele (sau regina) orașului.