#dogpoopgirl (România, 2021)

Regie& Scenariu: Andrei Huțuleac
Cu: Andreea Grămoșteanu, Mimi, Răzvan Alexe

#dogpoopgirl este o satiră socială cu elemente tragice despre epoca internetului

Inspirat din fapte reale, scenariul ne propune o localizare în spațiul românesc a primului caz de online shaming din istoria internetului.

În 2005, câinele unei femei defechează pe podeaua unui vagon de metrou din Seoul, Coreea de Sud. Din motive necunoscute femeia refuză să strângă mizeria, este fotografiată, iar incidentul este viralizat prin intermediul unui blog de opinie.

În #dogpoopgirl, totul este pe masă: obsesia adolescenților de a obține like-uri pe rețelele de socializare, autorități incompetente, șefi enervanți care iau decizii iraționale doar pentru a-și salva fața, jurnaliști și prezentatori TV de o moralitate ambiguă (Huțuleac însuși joacă unul dintre ei), influenceri isterici, vecini toxici, diverse obsesii est-europene, artiști fără talent și așa mai departe. Peisajul absurd crește exponențial, în timp ce Alina – care nu este deloc un personaj simpatic – se confruntă cu consecințele necazului ei.

Desigur, fiecare are propriile reguli atunci când reacționează online, dar #dogpoopgirl se întreabă dacă suntem suficient de înțelepți și de raționali pe internet. Și s-ar putea să nu ne placă răspunsul sincer...

Mother Schmuckers (Belgia, 2021)

Titlu original: Fils de plouc

Regie& Scenariu
: Lenny și Harpo Guit
Cu: Harpo Guit, Maxi Delmelle, Claire Bodson

O aventură amuzantă desfășurată în Bruxelles-ul contemporan, Mother Schmuckers se bucură de prezența în distribuție a actorului francez Mathieu Amalric (THE FRENCH DISPATCH, SOUND OF METAL) și a actriței Claire Bodson (YOUNG AHMED). Din distribuția filmului face parte și unul dintre cei doi frați (din viața reală, de data aceasta) care semnează și regia și scenariul - Harpo Guit.

Issachar și Zabulon, doi frați de douăzeci și ceva de ani, cu talent pentru tot felul de prostii și necazuri, locuiesc într-un complex de locuințe pentru persoane cu venituri mici împreună cu mama lor, Cashmere și nu se plictisesc niciodată. Când îl pierd pe câinele iubit al mamei lor, January - Jack, ea le dă un ultimatum - să-l găsească în 24 de ore sau să îi dea afară din casă.

În peripețiile lor, cei doi frați întâlnesc o serie de personaje excentrice și intră în tot felul de încurcături.

„Detectivul Bruno”/ „Detektyw Bruno (Polonia, 2022)

Comedie familie

Regie
: Magdalena Niec, Mariusz Palej
Scenariu: Marcin Ciaston, Ewa Rozenbajgier
Cu: Piotr Glowacki, Iwo Rajski, Karolina Gruszka

Filmul „Detectivul Bruno” este o comedie de familie regizată de Mariusz Palej și Magdalena Nieć, cu Piotr Głowacki în rolul principal.

Scenariul scris de Marcin Ciastoń și Ewa Rozenbajgier spune povestea lui Oscar, un băiat de opt ani (interpretat de Iwo Rajski), un mare fan la seriei Detectivul Bruno. El trăiește într-un orfelinat și de ziua lui găsește un plic cu un indiciu care să îl conducă la ultimul dar de la părinții săi. El decide să angajeze pe cel mai bun detectiv pentru a-l ajuta să dezlege misterul.

Din distribuție fac parte Karolina Gruszka, Dorota Kolak, Ireneusz Czop și Edyta Jungowska.

Filmul a fost lansat în data de 27 mai 2022, în Polonia.

Ramona (Spania, 2022)

Comedie romantică a maturizarii

Regie& Scenariu
: Andrea Bagney
Cu: Francesco Carril, Lourdes Hernández, Bruno Lastra

Filmul a avut premiera mondială pe 5 iulie 2022 la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary, iar pe 25 noiembrie 2022 va intra în cinematografele din Spania.

TILL SUN RISES/ Tills solen går upp/ Până la răsăritul soarelui (Suedia, 2021)

Comedie romantică/ fantasy

Regie& Scenariu
: Peter Dalle
Cu: Mikael Persbrandt, Helen Sjöholm, Vanna Rosenberg, Peter Dalle

Filmul a avut premiera pe 25 decembrie 2021

“Til Sun Rises” este despre doi iubiți care evadează din căsniciile lor pentru a se reîntâlni noaptea cu ajutorul unei cărți vechi de magie.


Rolul principal în “Till Sun Rises” îl are Mikael Persbrandt (“King Arthur – Legend of the Sword”; “Alone in Berlin”).

Filmul este scris și regizat de Peter Dalle (actor, regizor, scenarist), care a creat shoul TV de mare succes “Lorry” și mai multe succese de box office incluzând “An Enemy to Die For” / Un dușman pentru care să mori/ (2012) și “Kingdom of Sweden” /Regatul Suediei (2018).

După mulți ani, Peder se reîntâlnește cu fosta iubită, Hanna, amândoi au căsnicii fericite. Cu toate acestea, ei sunt încă atrași unul de altul dar niciunul nu vrea să divorțeze. Printr-o întâmplare, ei dau peste o carte veche despre vise. Cu ajutorul cărții ei intra într-o altă lume în care totul este posibil, iar în timpul zilei viețile lor se desfășoară normal. Atunci când visele lor devin realitate, ei experimentează niște consecințe neprevăzute.

Domingo (Mexic, 2020)

Regie& Scenariu: Raul Lopez Echeverria
Cu: Eduardo Covarrubias, Martha Claudia Moreno, Stana Carrillo

“Domingo” este o comedie socială emoționantă și savuroasă despre fotbal și nu numai.

Filmul spune povestea lui Domingo, un bărbat de 55 de ani care trăiește într-o suburbie săracă din Guadalajara. Când soția îl părăsește brusc, el decide să facă tot ce îi stă în putință să-și împlinească visul de a deveni comentator profesionist de fotbal. În fiecare duminică el comentează meciuri de fotbal de amatori. Dar nu își imaginează cum comentariile lui pline de pasiune schimbă viața cartierului.

Regizorul Raúl López Echeverría a declarat că scenariul filmului a fost inspirat de cartierele muncitorești din suburbiile Guadalajarei, unde meciurile de fotbal reprezintă o parte centrală a vieții comunității fiind foarte aproape de inima locuitorilor.

“Felul în care comunitățile sunt construite în jurul terenurilor de fotbal, modul în care locuitorii creează acolo relații pentru a face față dificultăților economice și lipsei de infrastructură – au fost principalele mele surse de insiprație a declarat regizorul.

Side Effects & Risks / Efecte secundare și riscuri (Austria, 2021)

Regie: Michael Kreihsl
Scenariu: Michael Kreihsl, Stefan Vögel
Cu: Samuel Finzi, Inka Friedrich, Pia Hierzegger, Michaela Kis, Tijan Marei, Thomas Mraz

Filmul a avut premiera în data de 9 iulie 2021.

În anul 2021, filmul a primit o nominalizare la Austrian Film Awards la categoria Cel mai bun actor - Thomas Mraz.

Comedia - dramă “Risks and Side Effects” redă povestea unui transplant de rinichi care pune în pericol prietenia și căsătoria.

Maria (Canada, 2021)

Regie: Alec Pronovost
Scenariu: Mariana Mazza, Justine Philie
Distribuție: Mariana Mazza, Florence Longpré, Alice Pascual

Maria nu are nicio slujbă, nici bani și nici ambiție, dar îi promite mamei ei aflată pe moarte că va face ceva cu viața ei înainte de muri. Apoi decide să-și încerce norocul ca suplinitor într-un liceu. Deși nu are experiență în domeniu, îi place repede să le predea tinerilor, chiar dacă realitatea din sistemul școlar nu este întotdeauna roz. Acest nou loc de muncă o va învăța multe despre ea însăși și îi va permite să devină o femeie, o prietenă și o fiică mai bună.
Filmul a avut premiera la Fantasia Film Festival în data de 16 august 2021 și a intrat în cinematografe în 20 august 2021.

Róise & Frank (Irlanda, 2022)

Regie& Scenariu: Rachael Moriarty și Peter Murphy

Distribuție: Róise: BRÍD NÍ NEACHTAIN, Alan: CILLIAN Ó GAIRBHÍ, Donncha: LORCAN CRANITC, Maidhcí: RUADHÁN DE FAOITE, Frank Madra/ Cățelul: BARLEY, Anna: MICHELLE BEAMISH, Sinéad: CLAIRE O’CONNOR, Jack: CORMAC HENNESSY, Conor: SEÁN MAC GEARAILT, Cormac: DEAGLAN DE PAOR, Greg: SEÁN T. Ó MEALLAIGH, Monica: ÁINE NÍ MHUIRÍ, Emer: CIALADH WHITE, Eileen: ELAINE O’HARA, Garda: AONGHUS ÓG MCANALLY

Un film încântător!

“A spus că se va întoarce, nu a spus cum!
Comedia în limba irlandeză are o notă de supranatural în abodarea emoționantă a poveștii despre o văduvă îndurerată și un câine vagabond.
Róise & Frank este o poveste încântătoare despre speranță în cele mai întunecate locuri iar Frank este cățelul pe care fiecare iubitor de animale și l-ar dori.
Una dintre cele mai fermecătoare comedii care vă va cuceri!

 

“CINA PERFECTĂ”/„An Italian Gourmet Crime Story”/ ”La cena perfetta” (Italia, 2022)

Regie: Davide Minnella
Scenariu: Gianluca Bernardini, Giordana Mari, Stefano Sardo
Cu: Salvatore Esposito, Greta Scarano, Gianluca Fru, Gianfranco Gallo, Antonella Attili, Antonio Grosso

Acțiune, comedie, suspans, romantism – acestea sunt ingredientele filmului “Cina perfectă” , o poveste italiana în care gastronomia și criminalitatea se îmbină sub cupola iubirii.
Carmine este un mafiot cu suflet mare, iar Chef Consuelo – o profesionistă aflată mereu în căutarea perfecțiunii. Dragostea lor pentru gastronomie și scopul comun de a câștiga o stea Michelin le vor oferi amândurora o a doua șansă și o oportunitate de a se răscumpăra.