Domingo (Mexic, 2020)

Domingo (Mexic, 2020)

Regie& Scenariu: Raul Lopez Echeverria
Cu: Eduardo Covarrubias, Martha Claudia Moreno, Stana Carrillo

“Domingo” este o comedie socială emoționantă și savuroasă despre fotbal și nu numai.

Premii

  • Premiul publicului la Filmfestival Kitzbuehel 2021;
  • Premiul juriului pentru cel mai bun actor (Eduardo Covarrubias, Jesús Hernández, Raul Lopez Echeverria) la Festivalul Gran Fiesta De Cine Mexicano 2022;
  • Premiul pentru cel mai bun film la Guadalajara International Film Festival 2021;
  • Nominalizări la Toronto International Film Festival 2021 și Shanghai International Film Festival 2021, la categoria Cel mai bun film international.

Filmul spune povestea lui Domingo, un bărbat de 55 de ani care trăiește într-o suburbie săracă din Guadalajara. Când soția îl părăsește brusc, el decide să facă tot ce îi stă în putință să-și împlinească visul de a deveni comentator profesionist de fotbal. În fiecare duminică el comentează meciuri de fotbal de amatori. Dar nu își imaginează cum comentariile lui pline de pasiune schimbă viața cartierului.

Regizorul Raúl López Echeverría a declarat că scenariul filmului a fost inspirat de cartierele muncitorești din suburbiile Guadalajarei, unde meciurile de fotbal reprezintă o parte centrală a vieții comunității fiind foarte aproape de inima locuitorilor.

“Felul în care comunitățile sunt construite în jurul terenurilor de fotbal, modul în care locuitorii creează acolo relații pentru a face față dificultăților economice și lipsei de infrastructură – au fost principalele mele surse de insiprație a declarat regizorul.

Regizorul Raúl López Echeverría a studiat la departamentul Imagine& Sunet la Universitatea din Guadalajara (a absolvit în 1998). În 2003, scutrtmetrajul “La Puerta” a primit premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul Internațional de Film Independent de la New York.

În 2011 a regizat documentarul “El Ultimo Bolero”, iar scurtmetrajul “Domingo” a fost selectat la mai multe festivaluri internaționale.

Din 2013, face parte din comitetul de selecție al Festivalului de Film Guadalajara.De asemenea, predă la Universitatea Guadalajara.