Róise & Frank (Irlanda, 2022)

Róise & Frank (Irlanda, 2022)

Regie& Scenariu: Rachael Moriarty și Peter Murphy

Distribuție
: Róise: BRÍD NÍ NEACHTAIN, Alan: CILLIAN Ó GAIRBHÍ, Donncha: LORCAN CRANITC, Maidhcí: RUADHÁN DE FAOITE, Frank Madra/ Cățelul: BARLEY, Anna: MICHELLE BEAMISH, Sinéad: CLAIRE O’CONNOR, Jack: CORMAC HENNESSY, Conor: SEÁN MAC GEARAILT, Cormac: DEAGLAN DE PAOR, Greg: SEÁN T. Ó MEALLAIGH, Monica: ÁINE NÍ MHUIRÍ, Emer: CIALADH WHITE, Eileen: ELAINE O’HARA, Garda: AONGHUS ÓG MCANALLY

Un film încântător!

“A spus că se va întoarce, nu a spus cum!
Comedia în limba irlandeză are o notă de supranatural în abodarea emoționantă a poveștii despre o văduvă îndurerată și un câine vagabond.
Róise & Frank este o poveste încântătoare despre speranță în cele mai întunecate locuri iar Frank este cățelul pe care fiecare iubitor de animale și l-ar dori.
Una dintre cele mai fermecătoare comedii care vă va cuceri!

Premii:

  • Premiul publicului la Festivalul Internațional de Film Santa Barbara;
  • Premiu pentru cea mai bună distribuție (BEST ENSEMBLE CAST) la Festivalul Internațional de Film Virgin Media Dublin 2022;
  • Premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun director, cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de Film Stockholm City 2022;
  • Premiul pentru cea mai bună scenaristă, Rachael Moriarty, la Paris Women’s Festival 2022;
  • Premiul pentru cel mai bun scenariu (BEST FEATURE NARRATIVE (LONG)), Premiul pentru cea mai bună imagine, Premiul pentru cel mai bun copil - actor, Mențiuni speciale pentru Cea mai bună actriță și cel mai bun actor într-un rol principal la Festivalul Internațional de Film American Golden Picture (martie 2022)

SYNOPSIS

Au trecut doi ani de când Róise și-a pierdut iubirea vieții ei – soțul Frank. Din cauza durerii, ea s-a izolat de familie și de comunitate. Sosirea unui câine misterios, care vrea să se conecteze cu Róise, aduce o schimbare majoră- dar este ea una bună? Câinele iubește sportul și fripturile, are un fotoliu preferat și o aversiune față de vecinul Donncha. Róise realizează rapid că de fapt, câinele este soțul ei iubit, Frank, reîncarnat. În timp ce fiul ei se îngrijorează că mama lui și-a pierdut mințile, comunitatea pare să accepte reîntoarcerea lui Frank, mai ales că el antrenează copil timid să joace bine și să asigure succesul echipei. Róise este fericită din nou, dar este un viitor real pentru ea cu soțul - cățel?

Regie
: Rachael Moriarty și Peter Murphy

Rachael Moriarty și Peter Murphy
formează un parteneriat creativ din facultate (1990). După cinci scurtmetraje au debutat cu primul lungmetraj în anul 2015 – Traders, o comedie neagră care a câștigat Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film Belfast și Premiul Orbit la Festivalul Internațional de Film Fntastic Bruxelles.

Al doilea film regizat de Rachael Moriarty și Peter Murphy, RÓISE & FRANK, arată dorința lor de a găsi lumina în cele mai întunecate zone ale experienței umane, cu o abordare pozitivă. Scopul lor a fost să realizeze un film despre durere, ceea ce unii consideră chiar “durere excesivă”. Amândoi au cunoscut personal persoane care le-au povestit despre “vizite” de la păsări sau alte animale după decesul celor dragi, iar acestea au reprezentat inspirația pentru acest film. Dacă nu au fost doar niște vizite? Dacă cineva chiar se întoarce? Ce se întâmplă atunci?

Róise spune în film: “niciunul din noi nu știe ce se întâmplă cu adevărat după ce murim”. Durerea este universală dar modul în care o abordăm fiecare este personal. Filmul este despre un câine care ajută o femeie să procesese durerea și să îmbrățișeze viața din nou.

Rachael și Peter au obținut finanțare de la Screen Ireland pentru producția celui de-al treilea lungmetraj WHAT I KNOW ABOUT MEN / CE ȘTIU DESPRE BĂRBAȚI/ iar amândoi au cariere independente ca regizori de televiziune în Irlanda.