Campania "Videoclipuri haioase"

Data publicării: 17 sep 2020

Concursul "Videoclipuri haioase"- Bucharest Best Comedy Film Festival Junior

Despre festival

Festivalul Bucharest Best Comedy Film este un proiect cu un format inovator, care propune o selecție remarcabilă de 10 filme internaționale de comedie – un tur al lumii din 10 perspective cinematografice.

Festivalul acordă premiul pentru cea mai bună comedie a anului la București care va fi aleasă de juriu din cele 10 filme selecționate.

De ce 10 filme în competiție? De ce acest format?  Am realizat un studiu despre comedia actuală și am identificat următoarele genuri de comedie: comedie neagră, comedie fantastică, comedie istorică, comedie socială, comedie politică, comedie dramă, comedie road movie, comedie thriller, comedie de autor si nu în ultimul rând comedie romantică. Pentru fiecare din aceste genuri va fi selecționat un film în festival.

Acest format de 10 filme este formatul zilelor noastre, utilizat de mediul online de specialitate în contextul analizei și clasificării filmelor, un format sintetic și original, care promovează un gen iubit de public dar produs din ce în ce mai puțin.

"Campania Videoclipuri haioase - Bucharest Best Comedy Film Festival Junior " își propune să trezească în rândul liceenilor interesul față de filmul de comedie.

Despre concurs

Am lansat un concurs pentru a selecționa 10 videoclipuri haioase realizate de liceenii care sunt membri în asociații de voluntariat din România.

Vom avea un mentor-coordonator care va fi în contact cu asociațiile de voluntari înscrise în competiția noastră și care va realiza cursuri online cu liceenii participanți.

Tema generală a campaniei este "Pandemia și consecințele ei în viața de zi cu zi a liceanului român".

Pot fi acceptate și videoclipuri din școlile de vară care s-au desfășurat în acest an în condițiile deosebite generate de aceasta pandemie.

De asemeneea, festivalul va avea o echipă de montaj care va ajuta "tinerii cineaști" să-și pună în valoare mai bine filmulețele realizate.

Întreaga campanie va fi realizată cu telefoane mobile.

înscrierea asociațiilor de voluntari: 20-27 septembrie la adresa office@bucharestbestcomedy.ro.

Justificarea necesității implementării proiectului

Această campanie ar putea fi un punct de plecare în cariera unor viitori cineaști. Tinerii liceeni vor fi atrași către acest gen de producție și implicit vor simți nevoia să vizioneze filme adevarate de comedie.

Datorită producției scăzute a filmelor de comedie, scopul principal al festivalului este promovarea acestui gen dar și transmiterea unui semnal de alarmă lumii cinematografice privind numărul mic de filme de comedie.

Scopul acestei campanii este  educația cinematografică a publicului tânăr prin activități interactive care să contribuie la dezvoltarea publicului pentru filme de calitate.

Descriere campanie

 • lansarea campaniei online: 20 septembrie;
 • înscrierea asociațiilor de voluntari: 20-27 septembrie;
 • cursuri online, mentor-participanți (prezentarea temelor campaniei, indicații privind realizarea filmelor, mențiuni privind formate și montaj): 27-30 septembrie;
 • înscrierea filmelor în competiție: 30 septembrie-15-octombrie;
 • postarea lor pe YouTube: de către organizatorii festivalului;
 • jurizarea va fi realizată de public – primele 10 filme care vor avea cele mai multe vizualizări vor intra în competiția finală;
 • filmul câștigător va fi desemnat de public prin același mecanism care a determinat selecția- numărul de vizualizări, va fi premiat la Gala în ultima zi a festivalului;
 • primele 10 filme vor fi difuzate la televiziunea Comedy Est iar filmul câștigător va beneficia de un premiu, după 27 noiembrie;
 • durata filmelor nu trebuie să depășeacă 2 minute;
 • vârsta participanților realizatori nu trebuie să depășească 18 ani;
 • filmele pot fi trimise folosind indicațiile din formularul de inscriere online.
 • precizăm că toate filmele trebuie realizate cu telefonul mobil.

Bucharest Best Comedy Film, Asociația Culturală Grigore Vasiliu Birlic și Fundația de Sprijin Comunitar - organizatorii campaniei, vă urează succes!

Înscrie-te online la concurs