Bucharest Best Comedy Film vă invită să vizionați pe televiziunea ComedyEst de la orele 20.30 - 5 iunie, Gala de deschidere a evenimentului "Săptămâna filmului suedez de comedie.

Data publicării: 5 iun 2021

Moderator: Irina Margareta Nistor
Invitați: Excelența Sa Therese Hydén, Ambasadoarea Suediei la București, Ada Solomon, Corneliu Porumboiu, Julieta Szönyi, Dana Rogoz, Ada Condeescu, Alina Berzunţeanu, Elena Mîndru, Thomas J. Turunen, Teodora Juravle - director marketing Electrolux, Enea Dabija - director fondator BBCF.
De la ora 22:00 va invitam la film.

În premieră natională comedia de mare succes:  

SOLSIDAN (Suedia, 2017)
Distribuție : Felix Herngren, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch, Johan Rheborg, Henrik Dorsin, Malin Cederbladh, Sven Wollter
Regie: regizată de Felix și Måns Herngren
Producție: Emma Nyberg
Scenariu: Jesper Harrie
Solsidan (2017) este o comedie suedeză regizată de Felix și Måns Herngren, bazată pe serialul cu același nume. Filmul urmărește poveștile de viață ale protagoniștilor din seria TV: Alexander (Felix Herngren) și Anna Löfström (Mia Skäringer), divorțați recent, prietnii lor - Ove (Henrik Dorsin) și Annette Sundberg (Malin Cederbladh), care sunt în căutarea unui donator de spermă după ce află că Obe nu poate avea copii, și familia Schiller - Fredrik "Fredde" (Johan Rheborg), Mikaela "Mickan" (Josephine Bornebusch), fiul lor Victor și fiica Ebba, cafe călătoresc la Torekov, Skåne, pentru a-l vizita pe tatăl lui Fredde, Mauritz (Sven Wollter).
În anul 2017 filmul a fost nr.1 la box office în Suedia, cu peste un milion de intrări, și, de asemenea,  s-a bucurat de un răspuns pozitiv din partea criticilor fiind numit (de către celebra publicație Aftonbladet) cea mai bună comedie suedeză a anului 2017. Filmul a obținut premiul pentru cel mai bun machiaj la cea de-a 53-a ediție a Premiilor Guldbagge și premiul publicului la Festivalul de film de la Hamburg.

 

Excelenţa Sa Therese Hyden, Ambasadoarea Suediei la Bucureşti: "Acest festival reprezintă o oportunitate extraordinară de a face cunoscute filme suedeze, dar mai ales de a celebra Ziua Naţională a Suediei (6 iunie). Acest festival face posibil să dedicăm acestui eveniment important pentru Suedia (n.r. Ziua Naţională) nu doar o zi, ci o săptămână de filme şi interviuri despre Suedia."

Irina Margareta Nistor: "Vine vacanţa cu trenul de... Stockholm! Filme şi interviuri despre un cinema fascinant şi caleidoscopic, pe ComedyEst, de la clasice la cele mai recente, o Cinemateca ideală, în sufrageria noastra, din 5 în 12 iunie 2021!"

Enea Dabija, director fondator festival Bucharest Best Comedy Film: "Două ţări la o distanţă de 2500 de km legate prin filmul de comedie în perioada 5-12 iunie, la televiziunea Comedy Est. Vizionând filmele noastre o să descoperiţi o cinematografie puternică şi actori, regizori, directori de imagine, scenaristi de excepţie. La mulţi ani Suedia!"

ComedyEst este un canal de televiziune cu acoperire naţională care poate fi urmărit şi pe platforma Digi online.

Organizator: Asociaţia Culturală Artclub, Ambasada Suediei la Bucureşti

Sponsor principal: Electrolux

Cu sprijinul: ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti , Thoreb, Husqvarna, La Mama,

Parteneri media principali: AGERPRES, Magic FM, Times New Roman, AARC

Enea Dabija
Director fondator Bucharest Best Comedy Film

 

 Bucharest Best Comedy Film vă invită să vizionați pe televiziunea ComedyEst de la orele 20.30 - 5 iunie, Gala de deschidere a evenimentului "Săptămâna filmului suedez de comedie.
 Bucharest Best Comedy Film vă invită să vizionați pe televiziunea ComedyEst de la orele 20.30 - 5 iunie, Gala de deschidere a evenimentului "Săptămâna filmului suedez de comedie.