Bucharest Best Comedy Film Festival 2020 devine primul festival de film desfășurat pe o televiziune - ComedyEst

Data publicării: 14 nov 2020

Festivalul are loc în perioada 1-10 decembrie 2020 pe canalul ComedyEst și poate fi vizionat și pe platforma Digi online.

A doua ediție a Bucharest Best Comedy Film Festival se va desfășura în decembrie, în condiții excepționale, marcând o premieră în lumea festivalurilor de film. În contextul pandemiei și al restricționării accesului publicului în săli de cinema, Bucharest Best Comedy Film Festival a devenit primul festival de film care va putea fi urmărit pe o televiziune - ComedyEst.

Festivalul Bucharest Best Comedy Film propune o selecție remarcabilă de filme internaționale de comedie – un tur al lumii din 10 perspective cinematografice diferite.

Criticul de film Irina Margareta Nistor, președintele juriului, va fi gazda unor emisiuni tv ce preced filmele, împreună cu reprezentatii diplomatici din țările de origine ale filmelor.

10 filme se află în competiție pentru trofeul Bucharest Best Comedy Film Festival, iar câștigătorul va fi desemnat de un juriu format din personaltăți de marcă: Irina Margareta Nistor, Maia Morgenstern, Manuela Hărăbor, Adrian Păduraru, George Mihăiță, Andrei Zincă, Valeriu Andriuță și Laurean Gherman.

ComedyEst este un canal de televiziune cu acoperire națională care poate fi urmarit și pe platforma Digi online.

În cadrul festivalului se desfășoară și un concurs "Videoclipuri haioase/ Funny Videos" dedicat elevilor pasionați de producția video.

 “Când ne așteptam mai putin, într-un an care ne-a înfricoșat și ne-a schimbat pentru totdeauna, pe ultima sută, tot filmele ne aduc un zâmbet dintr-o lungă călătorie în universuri atât de diferite și care ne sunt totuși mai apropape ca niciodată, venite cu o speranță de cea mai buna calitate și atât de necesară! Best comedy, un cine-vaccin cu efect instantaneu!..” Irina Margareta Nistor, președinta juriului Bucharest Best Comedy Film.

“Eu cred foarte tare în continuitate. De aceea m-am  gândit că Bucharest Best Comedy Film trebuie să existe și în acest an. Eu nu aș spune că Bucharest Best Comedy Film este primul festival de film transmis pe o televiziune dar mi-aș dori ca el sa nu fie și ultimul. Mulțumesc mult ComedyEst pentru susținere!” Enea Dabija, director fondator festival Bucharest Best Comedy Film.

Bucharest Best Comedy Film Festival este organizat de către Asociația Culturală "Grigore Vasiliu Birlic"

Asociaţia Culturală Grigore Vasiliu Birlic a luat ființă la inițiativa membrilor familiei şi a unor personalităţi marcante ale vieții culturale românești care l-au cunoscut si au jucat alaturi de el, pentru a aduce un omagiu artistului, omului și operei lui Grigore Vasiliu Birlic, dar și generațiilor ulterioare de actori, spectator si tineri, care nu au avut ocazia să crească cu Birlic, să cunoască darul pe care el şi generația sa l-au oferit scenei româneşti. Prin acest festival ne continuăm misiunea de sprijinire și promovarea teatrului şi filmului românesc, atât în ţară, cât şi în străinătate, si chiar in aceste vremuri grele. Acest festival e o gură de aer proaspăt într-o perioadă extrem de complicată, în care uităm să zâmbim, si cu totii ne gandim la ziua de maine, la cei dragi, si la cei care ne-au parasit. Avem nevoie de cultură mai mult decât niciodată, iar un festival de film ne ajută să ne reîntoarcem către valorile care ne fac mai puternici”, a declarat Alexandru Șerban, președinte al Asociaţiei Culturale Grigore Vasiliu Birlic.

Prima ediție a Festivalului Bucharest Best Comedy Film s-a desfășurat  în perioada 22 – 27 noiembrie 2019 la București. Juriul festivalului a acordat premiul pentru "CEL MAI BUN FILM STRĂIN" pentru producția israeliană "Tel Aviv on Fire", în regia Sameh Zoabi și premiul pentru "CEL MAI BUN FILM ROMÂNESC" filmului "Nunta mută" - regia Horațiu Mălăele. De asemenea, Premiul pentru "CONTRIBUȚIA ADUSĂ FILMULUI EUROPEAN" a fost acordat regizorului Radu Mihăileanu.

Parteneri: Institutul Italian de Cultura București, Centrul Ceh București, Ambasada Irlandei, Ambasada Olandei, Ambasada Suediei, Teatrul de Comedie
Sponsori: Skoda, Cosmopolis, Global Vision, Electrica Furnizare, Domeniile Greaca, Serban& Musneci Associates, Concelex, Bants Advisory, Serban & Musneci Asociatii.
Parteneri media principali: AGERPRES, Magic FM, AaRC

A doua ediție afestivalului Bucharest Best Comedy Film este organizată de către Asociația Culturală "Grigore Vasiliu Birlic", care sprijină comedia românească în onoarea maestrului Birlic, marele artist de geniu al comediei române.  

Contact de presă:

Bucharest Best Comedy Film
+4 0733910863
office@bucharestbestcomedyfilm.ro
www.bucharestbestcomedyfilm.ro

Bucharest Best Comedy Film Festival 2020 devine primul festival de film desfășurat pe o televiziune - ComedyEst