Despre festival

Bucharest Best Comedy Film este un festival altfel! Simplu e atât de complicat!

Simplu: filmul de comedie este cel mai iubit gen. Cu toate acestea, mulți consideră filmul de comedie ușor de făcut și foarte ușor de înțeles. Dar, de fapt, ce-i așa greu de înțeles că, în fond este invers.
Tocmai de aceea am creat un festival de film de comedie care ține 10 zile, între 20 - 30 octombrie! Avem 4 secțiuni în festival. Și o promovare inedita pe TV.
 

Festival

10 filme de comedie românești și străine, producții din 2021, 2022 și 2023. Le vezi la TV pe Cinemaraton și Prima Comedy, dar și într-o locație atipică, la hubul de filme și evenimente, AMO LOUNGE în Parcul Drumul Taberei. O locație elegantă și perfectă pentru vizionarea filmelor în condiții extraordinare: ecran de led uriaș, sistem de sunet profesionist, atmosferă de lounge. În fiecare seară de festival, de la ora 20:00 dăm start proiecțiilor la AMO LOUNGE. Intrarea este liberă, pe bază de rezervare accesând www.amoconcept.ro

Juriul festivalului este compus din Irina Margareta Nistor, președintă, Gianina Corondan, Ioana Pavelescu, Adrian Păduraru și Andrei Zincă. Ei vor viziona și juriza cele 10 filme din competiție pentru a alege la final marele câștigător al acestei ediții. Intrarea la festial la AMO Lounge este liberă, filmele încep la ora 20:00 și se vor vedea pe un ecran led de 6x3 metri, într-o atmosferă... ca din filmele bune.

 

Evenimente speciale

AMO LOUNGE este locația selectă din Parcul Drumul Taberei unde vom aduce artiști și trupe iubite de public, vom proiecta filme de comedie, iar la final ne vom distra la petreceri extravagante.

EXPO COMEDY la Biblioteca Națională din București. Aducem zeci de postere de film, caricaturi celebre și alte opere artistice. Pregătește-te pentru o întâlnire cu lumea lui Ion Popescu-Gopo, a Elisabetei Bostan, cu faimoasele caricaturi ale lui Costel Pătrășcan sau cu creațțile lui Ion Nedelcu. Aici vă veți bucura de concerte cu copii talentați și de proiecții inedite de film.

WORKSHOP DE ARTA ACTORULUI DE COMEDIE susținut de Extraordinarul Ardnt Schwering-Sohnrey și de formidabila NicoletaPetcu de la Let It Go Acting Studio. În cadrul acestui workshop, Gabriele Pinotta (Italia) va susține un modul de training. Gabriele este regizor, scenarist și actor al filmului Toilet aflat în competiția festivalului.

TV

Emisiuni cu invitați speciali, cu actori și artiști plastici din lumea caricaturii și a filmului românesc. Le vezi pe toate la Cinemaraton.