10 filme de comedie românești și străine, producții din 2021, 2022 și 2023. Le vezi la TV pe Cinemaraton și Prima Comedy, dar și într-o locație atipică, la hubul de filme și evenimente, AMO LOUNGE în Parcul Drumul Taberei. Intrarea la festial la AMO Lounge este liberă, filmele încep la ora 20:00 și se vor vedea pe un ecran led de 6x3 metri, într-o atmosferă... ca din filmele bune.

Juriul festivalului este compus din Irina Margareta Nistor, președintă, Gianina Corondan, Ioana Pavelescu, Adrian Păduraru și Andrei Zincă. Ei vor viziona și juriza cele 10 filme din competiție pentru a alege la final marele câștigător al acestei ediții.

Programul difuzărilor

Medias Hermanas (Peru, 2021)

Victoria și Marița descoperă că sunt surori vitrege în timpul priveghiului tatălui lor. Victoria nu stă foarte bine cu banii și decide să vândă casa de pe plajă pe care tatăl ei i-a lăsat-o moștenire pentru a evita un dezastru finainciar.

Coco Ferme (Canada, 2023)

Max, un antreprenor în vârstă de 12 ani, este forțat să-și închidă afacerea pe care o conducea dintr-un garaj și să se mute cu tatăl său într-un sat îndepărtat. Când Max descoperă niște găini în vechiul hambar abandonat al vărului său Charles, își dă seama că poate începe o nouă afacere. C

Regia: Sébastien Gagné (Lâcher prise, Nuit blanche, Le chalet)
Distribuția: Oscar Desgagnés (L’Arracheuse de temps, Chien et Chat), Joey Bélanger (L'oeildu cyclone), Benoît Brière (Madame Lebrun, Arlette), Emma Bao Linh Tourné (Comme des têtes pas de poule, Ru), Simon Lacroix, Steve Laplante, Mia Garnier et Louis-Philippe Dandenault.

A Stasi Comedy (Germania, 2022)

Ludger este angajat de Stasi (poliția secretă a RDG, din anii ‘80) pentru a se infiltra într-o mișcare contraculturală subversivă în districtul Prenzlauer Berg din Germania de Est. Doar că Ludger se îndrăgostește de misterioasa Nathalie și începe o relație carnală cu prima sa persoană – țintă din misiune, Corinna.

Domingo (Mexic, 2023)

Când soția îl părăsește, Domingo, face tot ce îi stă în putință pentru a-și îndeplini visul de-o viață de a deveni comentator de fotbal. Vrea să demosntreze că nu este un ratat. În fiecare duminică, el comentează meciurile de cartier pentru amatori. Cu toate acestea, nu și-a putut imagina niciodată cât de mult comentariile sale pline de pasiune schimbă viața întregului său cartier.

Risk and side effects (Austria)

Kathrin are nevoie de un transplant de rinchi, iar soțul ei are aceeași grupă sanguină. I-l va dona? Cine își asumă un risc mai mare? Deși poate sună sumbru, filmul austriac e o comedie foarte bună. În viață trebuie să mai faci și haz de necaz. Nu așa se zice pe la noi?

Mamma mu (Suedia, 2023), (desen animat)

Mamma Mø decide să-și facă propriul muzical, fără să își dea seama că toată munca va pica în spatele ei. O întâmplare nedorită legată de dipariția unui urs de plus în circumstanțe misterioase pune gaz pe foc și toți dau vina pe mama Mø. "Nu poți fi și tu doar o vacă obișnuită?", se întreabă Crow ,"Atunci nu s-ar mai întâmpla nimic!". Dar exact asta își dorește Mamma Mø, ei îi place când se întâmplă lucruri, de aceea pornește cu Crow în căutarea ursulețului de pluș dispărut.

Dragoste pe muchie de cuțit (România, 2023)

Două familii rivale, proprietare de restaurante, au fost toată viața în conflict, iar subiectele principale au fost rețeta ursului de mămăligă și trofeul murăturii anului. Rivalitatea dintre cele două familii stă și în calea poveștii de dragoste dintre copiii celor două familii, Marina și Ducu. La maturitate, întâmplător, Ducu o reîntâlnește pe fata de care era îndrăgostit încă din copilărie, Marina și se dă drept bucătar, pentru a petrece cât mai mult timp alături de ea, în restaurant.

Toilet (Italia, 2023)

Flavio Bretagna a dat de belea! În cea mai importantă zi din viața sa rămâne închis în baia unui restaurant abandonat de pe autostradă. Nimeni nu știe unde este, nici măcar el. Internet pe telefon? Nu s-a inventat în acel loc. Cum va ieși din... încurcătură?

Dogs, Lovers and other troubles (Cehia, 2023)

Dita primește un câine de la iubitul ei, Filip, chiar dacă ea tânjește să aibă un copil și nu iubește câinii. La scurt timp după primirea nepotrivitului cadou, Dita descoperă că Filip o înșală cu prietena ei, Gábina. Ea rămâne, astfel, și fără iubit și cu un câine pe care nu și l-a dorit niciodată. În ciuda rezistenței sale inițiale, Dita începe să se obișnuiască cu câinele și se integrează treptat în comunitatea iubitorilor de câini, pe care anterior o disprețuia.

Incocentul (Franța, 2023)

Când Abel află că mama lui este pe cale să se căsătorească cu un bărbat în închisoare, el se sperie. Cu ajutorul celui mai bun prieten al său, el va face tot ce este nevoie pentru a o proteja. Dar întâlnirea cu noul său tată vitreg i-ar putea oferi o nouă perspectivă.

70 is just a number (Finlanda, 2021)

Seija Kuula este o cântăreață faimoasă care va împlini în curând 70 de ani și care încearcă să facă față carierei și vârstei sale. Seija se îndrăgostește de Lauri (47 de ani), dar relația se complică atunci când Lauri îl prezită pe iubitul ei mamei sale, Mirre.

MOONBOUND (2021)

Un băiat foarte curajos pornește într-o aventură intergalactică pentru a-și salva sora din ghearele Omului din Lună.