Dragoste pe muchie de cuțit și Ramon, două comedii românești premiate onorific la Bucharest Best Comedy Film Festival

Data publicării: 25 oct 2023

Joi, 26 octombrie de la ora 20:00 toată lumea este invitată la AMO LOUNGE, hubul de filme și evenimente din inima Parcului Drumul Taberei, pentru un eveniment special: o proiecție de film cu... gust și o decernare de premii pentru Cel mai bun film de comedie românesc.

Seara de joi este una foate specială pentru filmul de comedie românesc. Enea Dabija, Director Fondator Bucharest Best Comedy Film Festival, a gândit un concept unitar de eveniment pentru a celebra filmul de comedie românesc recent și pe actorii care ne fac să râdem din inimă în cinematografe sau acasă, în fața micului ecran. Așadar, după proiecția filmului Dragoste pe muchie de cuțit de la ora 20:00 de la AMO Lounge, va urma decernarea premiilor onorifice pentru Cel mai bun film de comedie românesc care va merge la Ramon (Pavel Bartoș) și la Dragoste pe muchie de cuțit (Alexandru Pop și Alin Panc). Enea Dabija ne oferă mai multe detalii despre această distincție și de ce este ea importantă pentru filmul de comedie din România.

“V-am spus de la început că Bucharest Best Comedy Film e un festival altfel! Simplu e atât de complicat! Simplu: filmul de comedie este cel mai iubit gen. Cu toate acestea, mulți consideră filmul de comedie ușor de făcut și foarte ușor de înțeles. Dar, de fapt, ce-i așa greu de înțeles că, în fond este invers. Filmele de comedie sunt cel mai greu de realizat, regizorii lor sunt foarte talentați și au darul de a alege actorii potriviți pentru aceste filme. De multe ori, acest lucru ni se întâmplă tuturor. Considerăm simple toate lucrurile pe care le iubim, ușor de ajuns la ele. Dar este atât de complicat să înțelegem de ce iubim aceste lucruri. Așa facem și cu prietenii noștri sau cu cei pe care îi admirăm. Punem o etichetă pe un om și nu mai vrem să îi schimbăm imaginea oricâte lucruri ar încerca să facă pentru a fi altfel. Simplu, ca să nu ne complicăm, doar în România este considerat așa., ne spune ENEA DABIJA, Director Fondator Bucharest Best Comedy Film Festival.

Actorii Carmen Tănase, Alexandru Pop (Văru Săndel) și Alin Panc vor fi prezenți la proiecție și apoi vor sta de vorbă cu publicul. Dragoste pe muchie de cuțit este o comedie romantică ce aduce în prim plan bucătăria și restaurantele, acestea fiind al doilea cel mai vizionat subiect mondial. Poveștile cu bucătari fac deliciul întregului mapamond. Două familii rivale, proprietare de restaurante, au fost toată viața în conflict, iar subiectele principale au fost rețeta ursului de mămăligă și trofeul murăturii anului. Rivalitatea dintre cele două familii stă și în calea poveștii de dragoste dintre copiii celor două familii, Marina și Ducu. La maturitate, întâmplător, Ducu o reîntâlnește pe fata de care era îndrăgostit încă din copilărie, Marina, și se dă drept bucătar, pentru a petrece cât mai mult timp alături de ea, în restaurant. În regia lui Germain Kanda, savuroasa comedie îi are în distribuție pe Carmen Tănase, Răzvan Banica, Ada Galeș, Marian Râlea, Alexandru Pop și Alin Panc.

Evenimentul este creat împreună cu Panzani România, un brand care se potrivește cu povestea filmului Dragoste pe muchie de cuțit. În spiritul culinar și jucăuș al serii de joi, am pregătit împreună cu Panzani o supriză pentru invitați care vor degusta feluri de mâncare gătite în film. Cum și în ce fel, vor vedea ei la fața locului.

“Produsul nostru vârf de lance, mămăliga, dă intriga acestui film savuros. Dar mai ales, Panzani este  brand pozitiv, umorul este una din valorile noastre, pentru că noi credem că mâncarea trebuie savurată cu seninatate și împărțită cu veselie. De aceea am considerat absolut firesc parteneriatul cu “Dragoste pe muchie de cuțit”, o comedie de calibru, și ne bucurăm enorm pentru integrarea ei într-un festival de specialitate și pentru recunoașterea de care are parte. Mai mult, în portofoliul brandului nostru veți găsi și paste excelente și o gamă mare de orez, care stau la baza unor mâncăruri de bază, gustoase și care aduc oamenii împreună. Sperăm să aducem oamenii împreună și prin participarea noastra la realizarea acestui film și a evenimentului de premiere din cadrul Festivalului“, a declarat Antoine AGULETTI, Country Manager Panzani România.

Seara se va încheia cu un concert Ovidiu Niculescu pe care, dacă nu îl știți de pe scena teatrului sau din filmele de pe marele ecran, sigur îl veți recunoaște după vocea de rock star.

Le mulțumim încă o dată echipei AMO Lounge, hubul de filme și evenimente din Parcul Drumul Taberei pentru că au devenit parteneri atât de iubiți în acest festival și că au reușit să creeze o atmosferă foarte plăcută pentru public.

Organizator: Bucharest Best Comedy Film

Parteneri: Ministerul Culturii, CNC, Cinemaraton, Prima Comedy, Ambasada Canadei, Ambasada Suediei, Institutul Cultural Goethe, Institutul Italian de Cultură, ITA Italian Trade Agency, EMPIRE Video Production, HOSPICE Casa Speranței, Institutul Cultural Român

Parteneri media: Prima TV, Magic FM, Radio România București, AaRC, CINEFAN, Zile și Nopți, Liternet, Cinemap, Zile și Nopți, Agerpress,

Sponsori: Aqua Carpatica, Electrolux, International Motors Group, Kya Motors, Zeren, BANTS ADVISORY, Panzani, Domeniile Sâmburești, Ballroom by Boamboo, La Mama