"Tel Aviv On Fire" și "Nunta mută" sunt filmele câștigătoare ale primei ediții a Bucharest Best Comedy Film

Data publicării: 28 nov 2019

Timp aproape de o săptămână, în perioada 22-27 noiembrie, Capitala României a găzduit primul festival dedicat în totalitate filmelor de comedie, Bucharest Best Comedy Film

Zece filme internaționale de comedie au fost prezentate în premieră în cele mai importante săli de cinema și spații culturale din București: Grand Cinema &More, Cineplexx Titan și Arcub.

Selecția festivalului a cuprins10 filme de comedie provenind din toate colțurile lumii - SUA, Anglia, Israel, Franța, Germania, Italia, Norvegia, Argentina, Singapore, Rusia - multe dintre ele fiind proiectate pentru prima dată în România. Filmele prezentate au acoperit marea majoritate a genurilor de comedie printre care se numără: comedie neagră, comedie fantastică, comedie istorică, comedie socială, comedie politică, comedie dramă, comedie thriller, comedie de autor si nu în ultimul rând comedie romantică.

In competitia internațională au intrat :CRAZY RICH ASIANS în regia lui John M. Chu , VICE în regia lui Adam Mckay, ALL ABOUT ME în regia Carolinei Link, REBELLES în regia lui Allan Mauduit, HEAVY TRIP în regia lui Juuso Laatio si a lui Jukka Vidgren, TEL AVIV ON FIRE în regia lui Sameh Zoabi, THE PARTY în regia lui Sally Poter, RE LOCA in regia lui Martino Zaidelis, LIFE OF THE PARTY regizat de catre Ben Falcone, BENEDETTA FOLLIA în regia lui Carlo Verdone

Juriul festivalului a acordat premiul pentru "CEL MAI BUN FILM STRĂIN" pentru producția israeliană "Tel Aviv on Fire", în regia Sameh Zoabi. Premiul a fost acordat de președintele juriului, Irina Margareta Nistor.

In competiția natională au intrat : 6,9 pe scara Richter în regia lui Nae Caranfil , Două lozuri în regia lui Paul Negoescu, Pup-o ma! în regia Cameliei Popa, Ghinionistul în regia lui Iura Luncasu, Nunta Mută în regia lui Horațiu Mălăele

Juriul festivalului a acordat premiul pentru "CEL MAI BUN FILM ROMANESC" pentru NUNTA MUTĂ regia Horațiu Mălăele. Premiul a fost acordat de către actorul și regizorul George Mihăiță.

De asemenea 12 masterclass-uri și două workshop-uri destinate filmului de comedie au fost incluse în programul primei ediții a Bucharest Best Comedy Film și s-au desfășurat în perioada 23 – 26 noiembrie 2019, în București, la Arcub (Strada Lipscani nr. 84 – 90, București).

 

Masterclass-urile au fost susținute de Antonio Flamini, Phil Hughes, Claudio Bucci, Liza Reichardt, Martino Zaidelis, Steve Coombes, Nadia Kibout, Vanessa Tonnini, Irina Malcea, Cristina Cepraga.

Cele două workshopuri sunt adresate scenariștilor și actorilor de comedie și sunt coordonate de Christian Routh, respectiv de Arndt Schwering- Sohnrey.

Premiul pentru “Cel mai bun viitor blockbuster” a fost acordat lui Alberto Niculae pentru scenariul “Silent night” (short film). Scenariul câștigator a fost selectat dintre cei 8 scenariști ce au participat la workshopul “Scenariu de Comedie” susținut de Christian Routh.

Premiul pentru "CONTRIBUȚIA ADUSĂ FILMULUI EUROPEAN" a fost acordat regizorului Radu Mihăileanu.

 

"Tel Aviv On Fire" și "Nunta mută" sunt filmele câștigătoare  ale primei ediții a Bucharest Best Comedy Film
"Tel Aviv On Fire" și "Nunta mută" sunt filmele câștigătoare  ale primei ediții a Bucharest Best Comedy Film
"Tel Aviv On Fire" și "Nunta mută" sunt filmele câștigătoare  ale primei ediții a Bucharest Best Comedy Film