A Stasi Comedy (Germania, 2022)

A Stasi Comedy  (Germania, 2022)

Trailer

SINOPSIS
Ludger este angajat de Stasi (poliția secretă a RDG, din anii ‘80) pentru a se infiltra într-o mișcare contraculturală subversivă în districtul Prenzlauer Berg din Germania de Est. Doar că Ludger se îndrăgostește de misterioasa Nathalie și începe o relație carnală cu prima sa persoană – țintă din misiune, Corinna. Așa că Ludger ajunge să trăiască două vieți, una ca poet subteran și alta ca agent Stasi. Ce se poate întâmpla? Alegerile făcute și viața dublă pe care a dus-o se vor întoarce impotriva lui și îi vor complica viața peste 30 de ani.

Prezent, Berlinul unit: Ludger, fost disident RDG și devenit între timp romancier celebru, primește în sfârșit ocazia de a-și vedea dosarul oficial întocmit de poliția secretă, Stasi. În aceeași zi când putea să aiba acces la dosar, soția sa Corinna organizează o petrecere surpriză cu familia pentru a marca ocazia. În timp ce răsfoiau conținutul dosarului împreună, cei doi găsesc o scrisoare de dragoste a cărei autoare nu era Corinna, iar după data scrisorii, cei doi erau deja căsătoriți la acea vreme. Corinna face o criză de nervi, iar și Ludger fuge de la propria petrecere, încercând să nege totul.

Berlinul de est, începutul anilor 1980
RDG trăiește într-un sistem politic foarte viu care nu dă niciun semn că ar putea dispărea în curând. Ca într-un fel de realitate paralelă, membri enclavei din zona Prenzlauer Berg trăiesc într-un mediu vibrant, sărbătorind viața, arta și dragostea, încercând, evident, să nu iasă în evidență. Cu toate acestea, ei au devent inamicul infamei poliții secrete a RDG, Stasi, care își spionează propriul popor cu o pasiune patologică. Tânărul Ludger este un nou recrut Stasi și se dovedește a fi destul de talentat în comparație cu colegii săi din echipa responsabilă cu infilatrarea în grupul Prenzlauer Berg. La prima lor misiune, Ludger aproape că își divulge identitatea, dar reușește să-și păstreze acoperirea culcându-se cu ținta lui (tânăra Corinna), care pare a fi membru al mișcării "subversive" pentru pace. Din păcate pentru Ludger, el este deja îndrăgostit de Natalie, o hippioată senzațională care îl introduce în toate minunatele lucruri și activități hippioate despre care Ludger habar nu avea că există. Pentru a înrăutăți lucrurile, Ludger primește ordin să se căsătorească Corinna. Surpriza? Si Corinna e agent Stasi. Ludger se supune, în mare parte pentru a-și putea menține acoperirea boemă în timp ce vânturile schimbării încep să spulbere RDG- ul și, o data cu el, aproape și identitatea lui secretă.