Coco Ferme (Canada, 2023)

Coco Frame (Canada, 2023)

Trailer

SINOPSIS
Max, un antreprenor în vârstă de 12 ani, este forțat să-și închidă afacerea pe care o conducea dintr-un garaj și să se mute cu tatăl său într-un sat îndepărtat. Când Max descoperă niște găini în vechiul hambar abandonat al vărului său Charles, își dă seama că poate începe o nouă afacere. Charles și Max își unesc forțele cu Alice, o tânără youtuber cunoscută pentru videoclipurile sale despre grădinărit, și împreună vor să pună pe picioare o fermă de 500 de găini ouătoare.

Regia: Sébastien Gagné (Lâcher prise, Nuit blanche, Le chalet)
Distribuția: Oscar Desgagnés (L’Arracheuse de temps, Chien et Chat), Joey Bélanger (L'oeildu cyclone), Benoît Brière (Madame Lebrun, Arlette), Emma Bao Linh Tourné (Comme des têtes pas de poule, Ru), Simon Lacroix, Steve Laplante, Mia Garnier et Louis-Philippe Dandenault.

DOMINIC JAMES  / SCENARIST
Producător și președinte al Productions La Fête, Dominic este un scenarist talentat care în 2007 și-a început cariera producând și regizând scurtmetraje, inclusiv thrillerul Lotto 666, selectat la Fantasia și la Festivalul Internațional de Film Palm Springs, printre altele. În 2009, a regizat primul său lungmetraj, thrillerul psihologic Die, selectat de asemenea la Fantasia și la Festivalul Internațional de Film de la Shanghai. În 2014, Dominic a regizat adaptarea popularului roman Wait Till Helen Comes. Dorind să se concentreze asupra genului care l-a motivat să urmeze o carieră în cinematografie, Dominic a achiziționat La Fête în 2015 și și-a propus să lucreze în spiritul unei cinematografii inspiraționale și unificatoare. De atunci, Dominic a scris scenariul pentru Coco Ferme și mult așteptatul Mlle Bottine, un lungmetraj inspirat de Bach și Bottine, regizat de Yan Lanouette Turgeon. De asemenea, a produs popularul scurtmetraj La Soeur de Margot, documentarul Traces of Hope și filmul Coco Ferme.

SÉBASTIEN GAGNÉ // regizor
Regizorul Sébastien Gagné, câștigător a patru premii Gémeaux și a unui Numix, este unul dintre pionierii scenei digitale din Quebec, producțiile sale remarcându-se atât în Quebec și în străinătate, cât și în rândul colegilor săi. A regizat serialele de televiziune Let Go, Nuit blanche, Le chalet și District 31. Coco Ferme este primul său lungmetraj. Pentru următorul său lungmetraj, Les Gamins, Sebastien lucrează cu mentorul Marc Robitaille, în cadrul Carrousel de Rimouski 2023.