A man called Ove (Suedia, 2015)

A man called Ove/Un bărbat pe nume Ove (Suedia, 2015)

Trailer

Regie și scenariu: Hannes Holm
Distribuție: Rolf Lassgård, Bahar Pars, Filip Berg, Ida Engvoll, Tobias Almborg, Klas Wiljergård, Chatarina Larsson, Börje Lundberg
Producție: Annica Bellander, Nicklas Wikström Nicastro
Production Co:  Film i Väst, Sveriges Television, Nordisk Film

A Man Called Ove (2015) este o comedie suedeză cu scrisă și regizată de Hannes Holm bazată pe cartea cu același nume de Fredrik Backman (2012). Filmul a fost nominalizat la șase premii și a fost laureat cu două la cea de-a 51-a ediție a Premiilor Guldbagge, în 2016. De asemenea, a fost nominalizat la cea de-a 89 ediție a Premiilor Oscar la categoriile Cel mai bun film străin și Cel mai bun machiaj și coafură.
 Ove (Rolf Lassgård)  este chintesența vecinului arțăgos. Retras, izolat, cu principii stricte, petrecându-și timpul pentru a realiza reguli care contează doar pentru el sau vizitând mormântul soției, Ove a renunțat la viață. După ce o tânără și zomotoasă familie se mută alături și îi strică accidental cutia de scrisori, o prietenie neașteptată se crează.
În afara umorului dulce-amar, A Man Called Ove este un studiu de personaj care arată puterea comunității și beneficiile diversității, un film despre dragoste, viață, moarte și coexiunile pe care le facem de-a lungul acestui drum.
A Man Called Ove  este gemul de film care deși nu te atrage de la început, nu ai cum să nu-i cedezi farmecului irezistibil.
Realizatorul dozează fin umorul de calitate pentru a reda spiritul cărții și a oferi o ecranizare autentică.
A Man Called Ove  - co combinație fantastică de umor, duioșie și distracție, pe care nu o puteți rata!