“CINA PERFECTĂ”/„An Italian Gourmet Crime Story”/ ”La cena perfetta” (Italia, 2022)

“CINA PERFECTĂ”/„An Italian Gourmet Crime Story”/ ”La cena perfetta”  (Italia, 2022)

Regie: Davide Minnella
Scenariu: Gianluca Bernardini, Giordana Mari, Stefano Sardo
Cu: Salvatore Esposito, Greta Scarano, Gianluca Fru, Gianfranco Gallo, Antonella Attili, Antonio Grosso

Acțiune, comedie, suspans, romantism – acestea sunt ingredientele filmului “Cina perfectă” , o poveste italiana în care gastronomia și criminalitatea se îmbină sub cupola iubirii.
Carmine este un mafiot cu suflet mare, iar Chef Consuelo – o profesionistă aflată mereu în căutarea perfecțiunii. Dragostea lor pentru gastronomie și scopul comun de a câștiga o stea Michelin le vor oferi amândurora o a doua șansă și o oportunitate de a se răscumpăra.

Regizorul Davide Minnella:
Filmul “Cina perfectă” este despre o poveste de dragoste puțin probabilă. Carmine este un mafiot bun la suflet, în timp ce Consuelo este iute de mânie și o profesionistă talentată în domeniul gastronomiei. La prima vedere, tot ce au în comun este o copilărie dificilă. Cu toate acestea, ei împărtășesc o pasiune care îi aduce împreună, și mai mult decât atât, îi face să se îndrăgostească.
Dragostea lor pentru mâncare și aspirația comună de a construi ceva cu adevărat frumos le vor da la amândoi șansa de a se răscumpăra.
Nu este doar un film despre mâncare. Așteptați-vă la o comedie polițistă sub aripa romantismului.
Ciocnirea dintre cele două lumi nu numai că este nucelul acestui film dar reprezintă și elementul care generează povestea și conflictul. În plus față de gastronimia de înaltă ținută și de criminalitate, avem doi oameni foarte diferiți care vor învăța să se accepte și să se iubească într-un mod foarte neobișnuit.
Le-am cerut lui Salvatore (Esposito) și Gretei (Scarano) să aibă o atenție deosebită stării emoționale a personajelor pentru că am vrut sa redau o imagine viu colorată a acestor două lumi. Iar amândoi au fost extraordinari în a adăuga profunzime personajelor complexe fără să le judece. Au avut încredere în mine și au jucat ca o echipă. Și-au pus abilitățile actoricești în slujba poveștii așa cum numai marii actori o fac. S-au îndrăgostit de personajele Carmine și Consuelo și le-au făcut să le aparțină. Le mulțumesc pentru că s-au îmbarcat cu mine în această grozavă aventură criminalo-gastronomică realizată din pasiune, arome, sânge și dragoste.
Ce mai pot spune despre acest film ? Am fost sedus imediat de povestea lui Stefano Sardo. Pe de o parte, e hazos să te gândești la un criminal care descoperă că are talente ascunse, pe de altă parte am fost încântat de ideea de a mă arunca în lumea gastronomică. Este o pasiune veche de-a mea pe care o cunosc pe dinafară. În trecut, am realizat câteva scurtmetraje și un documentar parodic despre mâncare și gătit (“Come si Deve”, “Il Potere dell’Oro Rosso”, “Ci vorrebbe un Miracolo”). De asemenea, am fost un avid cititor al biografiilor chefilor cu vieți destul de dezstruoase, de aceea m-am întdrăgostit pe loc de personajul Consuelo interpretat de Greta Scarano.
Regia mea este rezultatul atracției puternice pentru această poveste. Am încercat să fiu meticulos, să am precizie și atenție la detalii. Am vrut ca publicul să simtă isteria și anxietatea de performanță care caracterizează de multe ori pregătirea unui preparat.
În același timp am mișcat camera destul de frenetic între crătiți și cuțite pentru a surprine dansul mâncării. Un dans plin de culoare, arome și emoții care sper că îi va captiva pe spectatori, le va aduce un zâmbet larg pe chip, îi va face să reflecteze și să simtă compasiune vizionând filmul.

BIOGRAFII

DAVIDE MINNELLA
Davide este regizor și scenarist. După ce a absolvit Relații Publice la Universitatea Iulm din Milano, a studiat la Mediaset School of Fiction și la Fandango Workshop pentru regizori și producători.
În 2014, și-a făcut debutul ca regizor cu documentarul parodic “Ci Vorrebbe un Miracolo”, o comedie pe jumătate în glumă despre problemele din mediul marin italian. Filmul a primit numeroase premii atât în ​​Italia, cât și în străinătate.
A scris și regizat multe reclame comerciale, documentare și scurtmetraje. Multe dintre titlurile sale au primit premii la festivaluri naționale și internaționale: „Bar”, “La Porta”, “Mai dove dovremmo essere” cu Sergio Rubini, “As It Should Be” cu Piera Degli Esposti și Diane Fleri, care a avut premiera la cea de-a 60-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin și a obținut o Mențiune specială pentru scenariu la Nastri D'Argento 2011, și, nu în ultimul rând “Il Potere dell’Oro Rosso”

cu Paolo Sassanelli, în cadrul unui eveniment la Rome Film Fest 2015 și câștigător a peste 100 de premii.
Davide scrie și pentru televiziune. În ultimii câțiva ani, a semnat unele dintre cele mai notabile emisiuni TV pentru televiziuni italiene importante, inclusiv Sky.
“Cina perfectă”/„An Italian Gourmet Crime Story” este primul său lungmetraj.

SALVATORE ESPOSITO
Salvatore s-a născut la Napoli în 1986. În 2013, și-a început cariera în serialul TV Camorra Connection. În 2014, a devenit bine cunoscut publicului pentru rolul lui Genny Savastano, unul dintre personajele principale din celebrul serial Sky TV Gomorra. Serialul se bazează pe cel mai bine vândut al lui Roberto Saviano cu același nume, care s-a vândut în peste 150 de țări. A rulat timp de 5 sezoane și Salvatore este astăzi unul dintre cei mai renumiți actori din Italia.
În 2016, a fost distribuit în filmul lui Gabriele Mainetti  They Call Me Jeeg al, precum și în filmul Zeta lui Cosimo Alemà. În 2017, a fost personajul principal alături de Luisa Ranieri în Veleno de Diego Olivares, care a fost proiectat la cea de-a 74-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția. În același an, a jucat în comedia SF Addio fottuti musi verdi de Francesco Capalbo. În 2018, a fost unul dintre actorii principali din comedia lui Alessandro Genovesi My Big Gay Italian Wedding, alături de Diego Abatantuono și Monica Guerritore.
Anul următor a fost protagonistul filmului The Hero al lui Cristiano Anania, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Taormina și a primit premiul Ciak d’Oro. Din nou într-un rol principal, a jucat în scurtmetrajul lui Toni D’Angelo Nessuno è innocente, care a fost proiectat la cea de-a 33-a edție Venice International Film Critics' Week. În 2019, a revenit pe marele ecran cu The Immortal de Marco D’Amore, un spin-off al Gomorra. În 2020, a apărut în cel de-al patrulea sezon al Fargo, precum și în Spaccapietre, de Gianluca și Massimiliano De Serio, din nou ca personaj principal. Filmul a fost proiectat la Festivalul de Film de la Veneția. În 2021, Salvatore și-a făcut debutul ca scriitor, cu primul său roman Lo Sciamano.

GRETA SCARANO
Greta a studiat la școli de actorie din Italia și Statele Unite de la o vârstă fragedă.
În 2007, a debutat în populara emisiune TV Un posto al sole, urmată de mai multe producții de televiziune precum Distretto di Polizia și Squadra Antimafia, care au făcut-o cunoscută la nivel național. În 2008, Stefano Sollima a contactat-o ​​pe Greta pentru a-i oferi un rol în serialul TV Romanzo Criminale de la Sky.
Ea a apărut pentru prima dată pe marele ecran în 2010, în Scattered Cloud de Saverio Di Biagio. Mai târziu, ea a câștigat primul premiu pentru interpretarea din „Senza nessuna pietà” de Michele Alhaique, cu un premiu Biraghi ca cea mai bună actriță la Nastri D’Argento 2014.
Greta a revenit să lucreze cu Stefano Sollima în 2015, pe platourile de filmare a filmului Suburra - Blood on Rome, cu o performanță impresionantă care i-a câștigat un Nastro d'Argento ca cea mai bună actriță într-un rol secundar și un Ciak d'Oro - Revelation of the Year. În același an, a jucat rolul unei tinere paciente de cancer Elisa în serialul de cult al lui Sky, In Treatment.
În 2016, a fost nominalizată la Nastri d’Argento pentru rolul din La verità sta in cielo de Roberto Faenza. În 2017, a fost printre protagoniștii serialului de succes I Can Quit Whenever I Want, de Sydney Sibilia. În 2018, a fost Emanuela Loi în filmul TV de Stefano Mordini, inspirat de această extraordinară eroină italiană. Mai târziu în acel an, a jucat-o pe Elena în serialul lui Mattia Torre La linea verticale. Pentru ambele roluri a primit un Premio Flaiano pentru cea mai bună interpretare feminină.
In 2019, she was the leading character in Non mentire by Gianluca Maria Tavarelli. In the same year she starred next to John Turturro and Rupert Everett in the international TV series The Name of the Rose, by Giacomo Battiato. Again in 2019, she was in the Netflix show The App, directed by Elisa Fuksas.
In 2020, she was cast in Paolo Genovese’s Superheroes, in Sky’s Speravo de morì prima, and in Chiamami Ancora Amore.
În 2019, a fost personajul principal din Non mentire de Gianluca Maria Tavarelli. În același an, a jucat alături de John Turturro și Rupert Everett în serialul internațional The Name of the Rose, de Giacomo Battiato. Din nou în 2019, a fost în show-ul Netflix The App, regizat de Elisa Fuksas.
În 2020, a fost distribuită în Superheroes de Paolo Genovese, în Speravo de morì prima de la Sky și în Chiamami Ancora Amore.