Maria (Canada, 2021)

Maria (Canada, 2021)

Regie: Alec Pronovost
Scenariu: Mariana Mazza, Justine Philie
Distribuție: Mariana Mazza, Florence Longpré, Alice Pascual

Maria nu are nicio slujbă, nici bani și nici ambiție, dar îi promite mamei ei aflată pe moarte că va face ceva cu viața ei înainte de muri. Apoi decide să-și încerce norocul ca suplinitor într-un liceu. Deși nu are experiență în domeniu, îi place repede să le predea tinerilor, chiar dacă realitatea din sistemul școlar nu este întotdeauna roz. Acest nou loc de muncă o va învăța multe despre ea însăși și îi va permite să devină o femeie, o prietenă și o fiică mai bună.
Filmul a avut premiera la Fantasia Film Festival în data de 16 august 2021 și a intrat în cinematografe în 20 august 2021.

MARIANA MAZZA - actriță în rol principal și co-scenaristă

Protagonista, MARIANA MAZZA este și co-scenaristă filmului Maria (Canada, 2021).

Actrița Mariana Mazza nu are egal! Mereu relevantă și originală, ea a cucerit rapid inimile publicului și ale colegilor săi. La fel de activă pe scenă, ca și pe ecran, ea și-a lansat spectacolul, Impolie, în 2021, în timp ce primul ei spectacol one-woman-show, Femme ta gueule, a fost încununat de succes, trecând prestigioasa piatră de hotar de 300.000 de bilete vândute.

Pe lângă participarea la mai multe emisiuni de televiziune, Mariana are succes și în cinema prin proiectele Femme ta gueule – Le film, Bon Cop, Bad Cop 2 și From father to cop 2.

Filmul Maria, în care joacă rolul principal, este și primul lungmetraj la care este și co-scenarist. După ce a câștigat prestigiosul Olivier al anului la Gala les Olivier și premiul Félix pentru Spectacolul de comedie al anului în 2017, actrița de comedie a momentului siguranță are vântul în pânze!

ALEC PRONOVOST, regizor

Alec Pronovost a decis să părăsească lumea acvatică pentru a lucra ca regizor și scenarist. Îndrăgitul său proiect Le Killing (2019) i-a adus două nominalizări pentru regie la Premiile Gémeaux, o nominalizare pentru scenariu, precum și un premiu Numix pentru cel mai bun serial web umoristic. De asemenea, a primit și o nominalizare Premiile Gémeaux la secțiunea Best Comedy Achievement pentru filmul Femme ta gueule – Le film.

Alec Pronovost este cunoscut și pentru scurtmetrajele Tony Speed ​​​​și Jeep Boys, precum și pentru serialul web Before I Died. A primit două Premii Olivier (în 2017 și 2019) la categoria sketch-ul web umoristic al anului. Ca să nu mai vorbim de premiul său ARRQ pentru cea mai bună regie pentru Jeep Boys, în cadrul Festivalului Fantasia.

În lumea publicității, semnează cea mai recentă campanie a Băncii Naționale, precum și spoturile promoționale pentru noile one-woman-show de Mariana Mazza și Rosalie Vaillancourt.

Primul său lungmetraj, Maria, a fost lansat pe 20 august 2021.

JUSTINE PHILLIE, co-scenaristă

Dubla absolventă a Școlii Naționale de Umor (scenariu de comedie și scenariu), Justine se remarcă prin versatilitate și simțul poantelor

Pe scenă, colaborează cu texte de Mariana Mazza (Impolie), Didier Lambert (Swell to wish), Alexandre Barrette (Semi-croquant), Korine Côté (Gros Plan) și Christine Morency.

Recent, a fost scenaristă la emisiunile Rue King, Bijoux de famille, Les petits rois și a scris scenariul emisiunilor Corde Raide și Le prochain Stand-Up. Este co-scenarist al lungmetrajului Maria.