Double Trouble and the Magical Mirror (Germania, 2019)

Double Trouble and the Magical Mirror (Germania, 2019)

Comedie fantastică - premieră TV în România
Regie: Marcus H. Rosenmüller
Scenariu: Simone Höft, Nora Lämmermann
Distribuție: Marie Leuenberger, Margarita Broich, Maja Beckmann, Luis Vorbach, Arnd Schimkat, Jona Gaensslen, Stephan Taubert

Frido este un pusti simpatic și, la fel ca majoritatea copiilor de vârsta lui, puțin leneș la școală Într-o zi, în timpul unui târg din oraș, întâlnește o oglindă magică. Cu magia oglinzilor, el este capabil să creeze propria dublură (aka doppelgänger)– care este perfectă la tot ceea ce adevaratul Frido nu este. Cu ajutorul dublurii, care este foarte bună la școală, Frido începe să renunțe la tot mai multe responsabilități nu doar la școală, ci și acasă. Situatia i se pare perfecta și ii spune secretul celui mai bun prieten al său, Emil, dar apoi toți colegii de clasă află și cu toții își creeaza dubluri. Nimeni nu mai merge la școală, iar dublurile încep să preia controlul. Copiii încep să-și dea seama că le este dor de viețile lor și decid să ia măsuri prin realizarea unei capcane ca să trimită dublurile înapoi în oglindă.

Un film duios și emoționant, bine jucat, ce ne reamintește importanța unor valori esențiale: prietenia, toleranța, empatia și acceptarea de sine. Perfecțiunea este o iluzie, o himeră, care dacă ar deveni prin magie o realitate nu ar crea neapărat o lume mai bună dacă nu este însoțită de autenticitate, prietenie și iubire.